20230716_110718

Paprikasoep

Paprikasoep is een heerlijk en kleurrijk gerecht dat bekend staat om zijn eenvoud en toch verrukkelijke smaak. Deze soep wordt bereid met sappige, rijpe paprika's die worden geroosterd om hun natuurlijke zoetheid naar voren te brengen. De geroosterde paprika's worden vervolgens zachtjes gekookt en gepureerd tot een zijdezachte, romige consistentie. Vaak verrijkt met uien, knoflook en een vleugje kruiden zoals basilicum of tijm, biedt paprikasoep een smaakvolle balans van hartigheid en zoetheid.

Ingrediënten

8 Kleine porties

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 3 rode paprika’s
  • 50 gr venkel
  • 550 gr water
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 140 gr mascarpone
  • Peper en zout
  • 15 gr olijfolie
  • Sweet smoked paprika (mill&Mortar)

Bereidingswijze

STAP 1

Pel de sjalot en look, snij de sjalot in 4 en doe samen met de look in de mengbeker, hak 5sec Std 5. Spatel naar beneden

Voeg  olijfolie toe en stoof de ui en de look 3min/120°/snelheid 1

STAP 2

Snij de paprika en de venkel stukken
Doe de paprika, venkel samen met het water en de bouillonblokjes in de mengbeker en kook 18 min/100°/snelheid 1

STAP 3

Voeg de mascarpone toe en kook 2 min/100°/snelheid 1
Kruid af met peper en zout en mix 1 min geleidelijk naar snelheid 10.

STAP 4

Doe de soep in kommetjes

Werk af met wat geroosterde paprika en loof van de venkel

ONZE RECEPTEN

Wil je graag een ander recept proberen?

Ben je klaar voor meer culinaire ontdekkingen? Laat je meenemen op een reis vol smaak en verwennerij! Ontdek een scala aan recepten die speciaal zijn samengesteld om jouw kookvaardigheden te verbreden en je smaakpapillen te verwennen. Onze diverse selectie omvat gerechten geïnspireerd door de zee, aangevuld met creatieve twists die je zintuigen prikkelen.