1 ui in vier gesneden
600 gram knolselder in blokjes (eventueel diepvries)
75 gram knolselder (voor de garnituur)
1000 gram water
3 kippebouillonblokjes
1 zoete appel
200 gram spek natuur in blokjes
15 gr olijfolie
1 dl Room
1 theelepel colombian curry
Peper & Zout
Doe de ui en de mengbeker en hak 5 sec /snelheid 5
Spatel de ui naar beneden en voeg de olijfolie toe 3min/120°/snelheid 1
Voeg de 600 gram knolselder toe 5 min/100°/snelheid 1
Voeg water en bouillon toe kook 15min/100°/sneldheid 1.5
Ondertussen snij je de appel en de 75 gram knolselder in kleine kubussen
Bak de knolselder en de appel in een pannetje met wat olijfolie en currykruiden,haal uit de pan en zet opzij
Bak in dezelfde pan de spekjes krokant (dit kan eventueel ook in de thermomix als je ze niet super krokant moeten zijn. Giet het vet af en voeg het spek bij de appel
Voel of de knolselder gaar is, indien de blokjes niet gaar zijn zet nog een 5 tal minutjes bij.
Voeg de room toe, kruid met peper, zout en curry
Mix 1 min/geleidelijk naar snelheid 10
Schep in een kommetje en garneer met het appel/spek garnituur.
Ben je klaar voor meer culinaire ontdekkingen? Laat je meenemen op een reis vol smaak en verwennerij! Ontdek een scala aan recepten die speciaal zijn samengesteld om jouw kookvaardigheden te verbreden en je smaakpapillen te verwennen. Onze diverse selectie omvat gerechten geïnspireerd door de zee, aangevuld met creatieve twists die je zintuigen prikkelen.
WhatsApp us