20250128_144023

Cheese cake

Heerlijke luchtige cheescake

Ingrediënten

  • Voor de cheesecake
  • 80 g kristalsuiker
  • sap van 1 limoen
  • 300 g plattekaas
  • 220 g zure room
  • 8 blaadjes geweekt
  • 100 g aardbeienpuree
  • 200 g  room
  • Voor de bodem
  • 220 gram bastogne koekjes
  • 75 gram roomboter in blokjes

Bereidingswijze

  • Bekleed de bodem van de vormpjes met bakpapier en vet de zijkanten in met roomboter.
  • Doe de roomboter in de mengbeker en laat smelten 1 min 90° snelheid 1
  • Breek de koekjes en doe ze bij de gesmolten roomboter
  • Hak koekkruimels met de gesmolten roomboter 7 sec/snelheid 5
  • Schep in de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet in de koelkast voor minimaal een kwartier
  • Reinig de mengbeker
  • Zet de vlinder op de messen, doe de room in de mengbeker mix 20sec/std 4
  • Doe over in een kom, verwijder de vlinder
  • Meng de kristalsuiker, limoensap, platte kaas en zure room tot een homogene massa. 20sec/std5
  • Knijp de geweekte gelatine uit, leg in een kommetje en laat gedurende 10 seconden smelten in de microgolfoven. Niet langer, want de gelatine verbrandt snel.
  • Meng de gelatine vervolgens met de aardbeienpuree.
  • Doe de aardbeien puree in de mengbeker en meng 30sec/linksdraaiend 3
  • Doe over in een kom
  • Spatel er tot slot de opgeklopte room onder.
  • Verdeel het mengsel over je bodem
  • Laat opstijven in de koelkast

ONZE RECEPTEN

Wil je graag een ander recept proberen?

Ben je klaar voor meer culinaire ontdekkingen? Laat je meenemen op een reis vol smaak en verwennerij! Ontdek een scala aan recepten die speciaal zijn samengesteld om jouw kookvaardigheden te verbreden en je smaakpapillen te verwennen. Onze diverse selectie omvat gerechten geïnspireerd door de zee, aangevuld met creatieve twists die je zintuigen prikkelen.