20221212_180605

groentencurry met noedels

Heerlijke vegatarische maaltijd in no time op tafel!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gr Rijstnoedels
  • 2 eetlepels Thaise Rode Currypasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • 500 ml kokosmelk
  • 250 gr boontjes, topjes afgedaan en in 2 gesneden
  • 1 chilipeper in reepjes gesneden
  • Bosje lente ui in ringen gesneden
  • 250 sojascheuten
  • 1 eetlepel vissaus
  • 150 gr cashewnoten

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijstnoedels in een pot met water en een bouillonblokje. Of kook ze in de thermomix met de wundercap volgens aanwijzing op het pakje

Giet af en zet ze opzij in een kom.

Stap 2

Doe de knoflook met de gember in de mengbeker hak 3sec/snelheid 5

Spatel alles naar beneden voeg de rode currypaste en de olijfolie toe, 4min/100°/snelheid 1

Voeg de kokosmelk en water toe

Stap 3

Doe de groene boontjes in het kookmandje, zet in de mengbeker kook 20min/100°/snelheid 1.5

Stap 4

Rooster de cashewnootjes in een pan zonder vetstof tot ze lichtbruin gekleurd.

Stap 5

Als de boontjes gaar zijn mag je ze bij de kokosmelk toevoegen.

Voeg de sojascheuten en vissaus toe.

Warm nog even door 5min/100°/ omgekeerd draaien lepeltje

Stap 6

Giet het mengsel van je mengbeker over de noedels en meng als mooi door elkaar.

Stap 7

Schik een mooie portie op een bord en dresseer met de gesneden chilipeper, lente ui en cashewnootjes

ONZE RECEPTEN

Wil je graag een ander recept proberen?

Ben je klaar voor meer culinaire ontdekkingen? Laat je meenemen op een reis vol smaak en verwennerij! Ontdek een scala aan recepten die speciaal zijn samengesteld om jouw kookvaardigheden te verbreden en je smaakpapillen te verwennen. Onze diverse selectie omvat gerechten geïnspireerd door de zee, aangevuld met creatieve twists die je zintuigen prikkelen.