Screenshot_20230129-131845_Instagram

Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus is een heerlijk gerecht dat bekend staat om zijn eenvoud en smaakvolle combinatie van gehaktballetjes en een rijke tomatensaus. De gehaktballetjes, gemaakt van gekruid gehakt,

Ingrediënten

Saus

  • 1 teentje look
  • 1 ui in vier
  • 1 wortel
  • 25 gr olijfolie
  • 1 koffielepelChilipeper pasta
  • 1 blaadje laurier
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 150 gr passata
  • 50 gr madeira
  • Beetje gehakte peterselie
  • Zout, peper en oregano

Balletjes

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 500 gr gehakt
  • 1 ei
  • 50 gr panko

 

Bereidingswijze

STAP 1

Doe de sjalot en de look in de mengbeker en hak 5 sec/Snelheid 5.5
Voeg het gehakt, ei en panko toe en meng 10 sec/ linksdraaiend snelheid 4
Haal het mengsel uit de beker en draai er balletjes van en leg ze in de varomatray en schaal
Zet even opzij, maak de mengbeker schoon

STAP 2

Doe de ui, look en wortel in de mengbeker en hak 5sec/snelheid 5.5
Voeg de chilipeper pasta toe en stoof 3min/120°/snelheid 0.5
Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, passata, madeira, laurier bij de uitjes en wortel
Zet de varomatray op de mengbeker

STAP 3

Laat alles garen gedurende 18 min/ varoma/ snelheid 1
Neem de tray van de mengbeker, haal het laurierblaadje uit de saus, kruid met peper , zout en oregano.
Mix de saus gedurende 1 min: snelheid 8

STAP 4

Als de saus te dik is kun je eventueel nog wat water toevoegen
Doe de balletjes in een kom en overgiet met de saus, werk af met gesnipperde peterselie

ONZE RECEPTEN

Wil je graag een ander recept proberen?

Ben je klaar voor meer culinaire ontdekkingen? Laat je meenemen op een reis vol smaak en verwennerij! Ontdek een scala aan recepten die speciaal zijn samengesteld om jouw kookvaardigheden te verbreden en je smaakpapillen te verwennen. Onze diverse selectie omvat gerechten geïnspireerd door de zee, aangevuld met creatieve twists die je zintuigen prikkelen.