9-11-Granola-recept

Granola

Granola is een populair ontbijt- en tussendoortje dat bestaat uit havervlokken, noten, honing of andere zoetstoffen, en soms gepofte rijst, dat meestal wordt gebakken tot het knapperig is. Tijdens het bakproces wordt het mengsel geroerd om een losse, cerealachtige consistentie te behouden. Gedroogd fruit, zoals rozijnen en dadels, en lekkernijen zoals chocolade worden soms toegevoegd. Hier is een basisrecept voor granola dat je misschien lekker vindt:

Ingrediënten

  • 200 gr mix van noten
  • 300 gr grove havervlokken
  • Kokosrasp naar keuze
  • 30 gr kokosolie
  • 30 gr vloeibare honing (ik neem steeds accaciahoning)
  • 50 gr donkere chocolade

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de noten in de mengbeker en hak 5 sec/std 5, spatel naar beneden

Voeg de haverlokken toe en herhaal 5sec/std 5

Stap 2

Voeg de resterende ingrediënten behalve de chocolade toe en meng alles gedurende 20 sec /std 2.5

Stap 3

Verwarm de oven op 180°

Leg bakpapier op je bakplaat en doe er de granola op, verdeel gelijkmatig

Laat een 20-tal min bakken, roer regelmatig om zodat het niet verbrand

Stap 4

Smelt ondertussen de chocolade in de mengbeker 4 min/50°/std 2, voeg een scheutje water toe

Doe de gesmolten chocolade over de afgekoelde granola en hussel kort door elkaar

Doe over in een afgesloten pot met deksel

ONZE RECEPTEN

Wil je graag een ander recept proberen?

Ben je klaar voor meer culinaire ontdekkingen? Laat je meenemen op een reis vol smaak en verwennerij! Ontdek een scala aan recepten die speciaal zijn samengesteld om jouw kookvaardigheden te verbreden en je smaakpapillen te verwennen. Onze diverse selectie omvat gerechten geïnspireerd door de zee, aangevuld met creatieve twists die je zintuigen prikkelen.