20240214_120007 (002)

Orzo met chorizo en coquilles

Orzo met chorizo is een smakelijk gerecht dat de hartige smaak van chorizo combineert met de zachte textuur van orzo, een pastavorm die lijkt op rijstkorrels. Garneer met verse kruiden en serveer direct. Het resultaat is een verrukkelijk gerecht dat zowel eenvoudig te maken als vol van smaak is!

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 250 gr orzo
  • 1/2 courgette
  • 150 gr edame boontjes (kan ook met erwtjes)
  • 400 gr gevogeltebouillon of visbouillon
  • 100 gr chorizo
  • Bieslook naar smaak
  • 10 tal kersttomaatjes
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • 10 coquilles

 

Bereidingswijze

Stap 1

Snij de sjalotten in 2, doe samen met de look in de mengbeker en hak 5sec/std 5

Snij de chorizo in stukken , voeg toe aan de sjalot hak 10 sec/std 7

Laat stoven 5 min/120°/linksdraaiend snelheid 1

Stap 2

Plaats de vlinder op de messen

Voeg de orzo en bouillon toe, laat garen 13 min/100°/linksdraaiend snelheid 1

Na 13 min controleer je de gaarheid en vochtgehalte, als je ziet dat het mengsel wat te droog is doe er nog 100 gr water bij.

Stap 3

Voeg de courgette en de edameboontjes toe en laat verder garen 5min/90°/linksdraaiend std 1

Stap 4

Bak ondertussen de coquilles

snij de tomaatjes in vier.

Hak de bieslook fijn.

Stap 5

Doe de orzo op het bord garneer met tomaatjes, bieslook en coquilles.

Rasp er wat parmezaanse kaas over .

 

 

ONZE RECEPTEN

Wil je graag een ander recept proberen?

Ben je klaar voor meer culinaire ontdekkingen? Laat je meenemen op een reis vol smaak en verwennerij! Ontdek een scala aan recepten die speciaal zijn samengesteld om jouw kookvaardigheden te verbreden en je smaakpapillen te verwennen. Onze diverse selectie omvat gerechten geïnspireerd door de zee, aangevuld met creatieve twists die je zintuigen prikkelen.